Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 156 JTD...ден преди покупка!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 156 JTD...ден преди покупка!!!

Здравей те.Така,бях се засилил за БМВ 3,докато не си сложих г.з в алфа 156 jtd 136 hp 99 година.Влюбен съм.Много ми хареса.До сега не съм карал алфа и не разбирам почти нищо.Имам два въпроса.1-во с верига ли е двигетеля или си е ремък.Какво трябва да проверя веднага като я купя и какви консумативи са ми задължителни веднага след покупката.2-рия ми въпрос е дали си заслужава:Видях я в момента в които я сваляха от автовоза.Дясно огледало:цялата пластмаса счена,огледалото здраво.Задна дясна врата одраскана(няма да стане с пръскане),идруги леки забележки.Километраж 155000
    км.Двигателя няма грам масло изхвърлено.Волана го въртях го краен предел на място...няма проблеми.Утре в 11:00 ще я покарам.Цена 8000 лв,като мился че ще падне доста.Ще ви оценя мненията....общо взето МНОГО МИ СЕ СТАВА АЛФАДЖИЯ след като чух как работи тази кола.
    Oще една дупка и се гръмвам с нож.
    156 2.4 JTD

Цената е доста ниска задължително я закарай на диагностика! Турбината виж за омасляване, но на тази цена дори и да е заминала, пак е далавера, но поне е повод за коментар. Километрите едва ли са реални. На база чужд опит бих ти препоръчал да я пробваш как се държи при рязко ускорения над 3000 оборота, щото ако земе да гасне може и някоя горивна помпичка да се окаже за смяна, а тази високо налагане е над 2000 лв нова. Абе като цяло предвид цената, аз на твое място бих бил особено внимателен.
    Успех с покупката и да не забравиш да се похвалиш!
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Давах рязко от 0 до 3000 оборота и я държах така минута и нещо.Нищо не се случи.Ама и аз незнаех за кво да очаквам.Имам човек който вкарва коли за прехрана и той гледа нещо ауспоха и ме накара да направя процедурата.Мерси за бързия отговор.
      156 2.4 JTD

Comment

Ауспухът си е черен Не знам какво му е гледал, ама под капака е по-интересно Предполагам, че е гледал за пушек
        Ако си я форсирал на място, не е същото. Тоя тест за над 3000 оборота трябва да се направи на ход, т.е. двигателят да е под товар, не просто да се бъзикаш с оборотите
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

не е задължително да и има нещо - аз мойта я взех за 8000 със здраво турбо и бая е поизпънах преди да я платя.
          е беше на 8900 обявена, но с пазарлък за туй - онуй
          Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Горе долу толкова пари са.Сега като я покарам ще реша дали да я взимам.Ако я взема ще имам нужда от доста напътствия,но радващото е че в този форум е пълно с хора готови да помогнат.Мерси предварително.
            156 2.4 JTD

Comment

Аз вече трети месец съм горд собственик на 2.4 и много се кефя.

Не знам какво толкова им се плашиме на тези коли при положение, че тоя дизел е направо детска играчка в срванение с туин спарка ми 155.

То няма ни кабели ни нищо. Корите и агрегатите са разположени добре. Има само един разпределителен вал и двигателя си е като на лада самара почти.

Горивната система няма кой знае какво - въпроса е да работи и да не е запушена. От нея може да го изядеш.

Има гаден бъг с турбините в чуждите форуми е писано доста за пренадуването. Оказва се, че е актуатора.

Аз на моята се научих и за 40 минути с брат ми сваляме турбината. 2-3 часа почистване. Има малка тънкост в зацепването и 1-2 часа монтаж. Както пише един пич за 5-6 часа си готов и много мръсен.

Прехвалената ходова част се оказа, че въобще не е толкова сложна. Страда от тампони, но тампони се сменят. Великите горни носачи се възстановяват за по 30 лв. с тампоните, долни носачи има при Италянеца за по 50 лв.

Колата не е нищо особено спрямо другите в тоя клас А4 и БМВ3. Само където върви повече )

Моята след като бате Бобо и смени софта, вече по магистралата отказвам мотористи.

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy
                Моята след като бате Бобо и смени софта, вече по магистралата отказвам мотористи.
                Малко офф, но и аз мисля да мина през същото.....
                Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Моята мина още първата седмица от както я взех

Comment

Абе нещо много хора ми казават,че не била читава кола,много се трошила и т.н.Чесно...малко се колебая дали да купувам.
                    156 2.4 JTD

Comment

А тия хора имали ли са такава кола? (просто питам)
                      Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                      EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Bodom
                        А тия хора имали ли са такава кола? (просто питам)
                        Най-вероятно не ,но затова пък "МНОГО разбират" от коли.
                        Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
                        Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

Kaжи им на тези хора че малко недознайват, и това за качествените немски автомобили просо умря с Голф 2 и Ауди 80. След 95 г. качеството е доста сходно в производствата. Не забравяи че алфа 156 е кола на Европа за 1998 г! и за мен е страхотна кола. Следващата ми кола, живи и здрави ще е 159 дизел. А дали върви дизела на алфа.... само седни на читава такава и натисни педала ... И после остави всички да ти дишат прахта

Comment

Много се навих за тая кола.Някой може ли да ми каже за колко пари мога да си намеря дясно огледало цяло?
                            156 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy
                              Аз вече трети месец съм горд собственик на 2.4 и много се кефя.

Не знам какво толкова им се плашиме на тези коли при положение, че тоя дизел е направо детска играчка в срванение с туин спарка ми 155.

То няма ни кабели ни нищо. Корите и агрегатите са разположени добре. Има само един разпределителен вал и двигателя си е като на лада самара почти.

Горивната система няма кой знае какво - въпроса е да работи и да не е запушена. От нея може да го изядеш.

Има гаден бъг с турбините в чуждите форуми е писано доста за пренадуването. Оказва се, че е актуатора.

Аз на моята се научих и за 40 минути с брат ми сваляме турбината. 2-3 часа почистване. Има малка тънкост в зацепването и 1-2 часа монтаж. Както пише един пич за 5-6 часа си готов и много мръсен.

Прехвалената ходова част се оказа, че въобще не е толкова сложна. Страда от тампони, но тампони се сменят. Великите горни носачи се възстановяват за по 30 лв. с тампоните, долни носачи има при Италянеца за по 50 лв.

Колата не е нищо особено спрямо другите в тоя клас А4 и БМВ3. Само където върви повече )

Ти пък от кога почна турбини да сваляш и незнаех че 2 седмици след като я правихме турбината има нужда от почистване пак
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X